Sollerö Golfklubb bildades 1992. Banan ritades av av den engelska golfarkitekten Jeremy Turner. Det blev 18 utmanande golfhål där varje hål ligger i sitt eget rum. Tyvärr gick klubben 2019 i konkurs efter att under flera år haft ekonomiska problem.

Vi är många som saknat golfbanan under coronaåret 2020. Därför har vi bildat en arbetsgrupp och slutligen bildat en ny klubb i november 2020. Solön Golfklubb.

Golfbanan består idag av 5 hål från de gamla första 9 hålen och 4 hål från sista 9 hålen. Vi har fått till en spännande bansträckning med 3 par 3-hål, 4 par-4 hål och 2 par 5-hål vilket ger par 35. Vi kommer att behöva slopa om banan.

Tanken med 9-hålsbanan är att göra den lättskött med stora breda fairways för att underlätta bolletande. Banan kommer vara svår nog för de flesta golfspelarna utan att dessutom ha smala fairways.

Vår ambition är att under första året få till banan så att den går att spela på. Kvalitén kommer nog inte vara på topp under den första tiden men med hårt jobb från medlemar och banpersonal kommer vi så fort som möjligt arbeta upp kvalitén på banan.

Vårt mål är att inom ett par år få till dalarnas bästa greener.

Välkomna!